Zywienie ma znaczenie

W przedziale wiekowym 20-30 swego zywota mialam wieksze lub mniejsze klopoty ze stawami biodrowymi i kolanowymi.
Lekarz zalecal pic duze ilosci wody… no i lykalam silne srodki przeciwbolowe 😦

Ale przeciez to nie tedy droga, aby sie faszerowac chemia przez cale zycie, wiec zaczelam  interesowac sie publikacjami na temat zdrowia i zywienia. W ksiegarni na polce znalazlam ksiazki: dr Tombaka i D’Adamo&Whitney ‘Jedz zgodnie ze swoja grupa krwi’, rowniez zakupilam ‘Medycyne chinska’ oraz niewielka ksiazeczke ‘Chiny, kuchnia…tajemnice medycyny’ oraz  ‘Zielnik dla kazdego’.

Dodatkowo zrobilam sobie testy alergologiczne na zwiazki chemiczne, bo mialam rowniez klopoty ze skora (tradzik i swiat, ktory czasami doprowadzal mnie do rozpaczy 😦 Okazalo sie, ze jestem uczulona na siarczan niklu i chlorek kobaltu. Sa to zwiazki ktore znajduja sie w lekach, srodkach czystosci i pozywieniu np. czekolada – ulubiona moja 🙂

Sprawdzilam rowniez jakie produkty zwiazane z grupa krwi sa szkodliwe dla mnie.
Majac juz jakas wiedze na swoj temat moglam przystapic do podzialu produktow, na te ktore sa dla mnie dobre i te ktore mi zwyczajnie szkodza, choc cholernie smakuja – ulubione kurczaki pieczone lub z rusztu 🙂 ktore byly odpowiedzialne za paskudne bole stawowe!
Po wprowadzeniu zmian dietetycznych moje zdrowie zaczelo sie poprawiac, zaczely znikac wszelkie nieporzadane objawy. Bylam zdrowa!

Uwazam, ze jedzenie ma znaczenie 🙂
Jestes tym co jesz!  Jestes tym co myslisz!

A dzis, po latach, majac nie najlepsze samopoczucie, z przerazeniem odkrywam: ze niektore gatunki zoltego sera to jakas chemiczna mieszanka oleju z soji genetycznie modyfikowanej z roznymi enzymami i ulepszaczami.
Produkty nafaszerowane E cos tam, np.Tiabendazoll(E 233) srodek konserwujacy owoce, w/g Wikipedii grozny dla srodowiska, ale dla nas w dawce 0,1mg/kg wagi ciala jest OK! Do tego dochodza antybiotyki i hormony wzrostu, ktorymi sa karmione krowy, swinie, kurczaki, ryby itd. (OBOWIAZKOWO!), nie wymieniajac pestycydow, ktorymi zasypywane sa pola uprawne.

Woda zawiera duze ilosci chloru i fluoru (choc podobno fluoru Europa juz nie stosuje, ale fluorek sodu mamy w kazdej pascie do zebow:), byl on stosowany w gulagach dla “uspokojenia” ludzi) oraz metale ciezkie np: olow, ktore sa odpowiedzialne za przerozne choroby, bo odkladaja sie w naszych organizmach, w watrobie, naszym doskonalym laboratorium, w nerkach, jelitach i naszym centrum dowodzenia, w mozgu!!!

Zrobilam ostatnio ‘ male dochodzenie’ 🙂 w tej sprawie i wnioski sa PORAZAJACE!!!
Jestesmy zwyczajnie truci przez wielkie koncerny takie jak Monsanto, Nestle, Unliver…
Nasze pozywienie jest pozbawiane witamin i wszelkich dobroczynnych substacji wystepujacych naturalnie w warzywach i owocach, a w zamian “wyposaza” sie je w toksyczne i genetyczne wariacje 😉


  1. Leave a comment

Leave a comment